HTML

Nyú Kommenc

  • hanyagság: ehh, ezt te már akkor is tudtad? és most? és honnan? ejj, télleg én is aszittem má, elbutultál... ... (2009.11.26. 11:54) Tini szösszenetek 2
  • hanyagság: nagyon örülnék, ha írnál, mert nagyon szeretem olvasni (2009.11.26. 11:51) Tini szösszenetek 1
  • hanyagság: imádlak seggarcú, zseniális vagy :P (2009.11.26. 11:48) Gyönyörű Ősz
  • nyunyika: @mikl: jajj, me? csak nem..jajj (2009.11.07. 20:03) Nem
  • hanyagság: hülye baszki, te nagyon hülye!!!! :D :D :D (2009.08.24. 17:25) A megvilágosultság szintje

Okosoknak

2008.12.07. 16:38 mikl

Flow - Rituka unszolására

Flow a címe annak a könyvnek amit jelenleg olvasok. Körülbelül 3-4 éva hallottam először róla, de nagyjából csak annyit hogy Flow a címe, mégis belémnyilalt hogy ezt nekem el kell olvasnom mindenképpen. Hála kedves anyukámnak, aki nemrégiben olvasta el és volt szíves figyelmembe ajánlani újra felbukkant a horizonton és ezúttal nem menekült meg attól hogy elolvassam. Illetve félig még meg van menekülve.

A Flow egy tudatállapot, mikor annyira összhangban vagy azzal amit csinálsz, hogy a külvilág (ego) megszűnik létezni és teljesen feloldódsz a tevékenységben. Erről szól a könyv, amiben nagyjából ugyanazt fogalmazza meg mint Osho a tevékenység mint meditáció gondolatával, csak racionálisabb, tudományosabb megközelítésben (pszichomókus az arc).

A könyvről ennyit, meg annyit, hogy olvassátok el, mert nagyon érdekes. Csíkszentmiháyi Mihály (micsoda hülye név): Flow.

Amiről írni akarok, azok a saját flow élményeim, illetve azok a tevékenységek, amikben leginkább megközelítem a fent említett állapotot.

- Programozás: teljes bizonyossággal allíthatom, hogy ebben értem el a flow-tapasztalás legnagyobb magasságait. Amikor belemerülök egy probléma kifejtésébe, és addig nem létező stuktúrákat hozok létre amik fokozatosan lefedik azt megszűnik a tér és idő, fizikai igények, személyes problémák és csak a tevékenység marad. Minél közelebb kerül amit csinálok az "ideához", annál transzcendesebb az élmény. A mindennapi munkában ilyen intenzitással ezt ritkán élem meg, de enyhébb formában szinte napi szinten, amiért azt hiszem nem lehetek elég hálás a sorsnak.

- Olvasás: furcsa módon flow-élményt nem azok a könyvek adnak amiknek izgalmas a történeti szála, hanem inkább azok amikben kellően bonyolult szerkezetű mondatok vannak ahhoz, hogy folyamatosan stimuláljanak, viszont elég egyszerűek ahhoz, hogy megértsem őket (némi erőbedobással persze). Ezért ezt inkább nyelv-flownak mondanám.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://miklinlondon.blog.hu/api/trackback/id/tr25809485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása